Ako nájsť správnu prebaľovaciu tašku na kočík

Prebaľovacia taška čierna Grace LifestylePrebaľovacia taška je dôležitou súčasťou výbavy rodičov dojčiat a batoliat. Je to pohodlné miesto, kde si ukladáme plienky, veci k prebaľovaniu ako krém na zadoček, vlhčené utierky či uteráčik, náhradné oblečenie a nejakú tú hračku. Taktiež v ňom nosíme pre dieťatko občerstvenie vo forme fľašky, ktorá musí byť, ako skúsené mamičky vedia, okamžite po ruke! Myslieť treba aj na niečo na zahryznutie, pretože deti začínajú byť hladné v zásade, keď prekročíte prah Vašich dverí. No a rátať treba aj s užitočnými maličkosťami. Prebaľovacie tašky v dnešnej dobe sú dostupné v rôznych tvaroch a so všelijakými ukrytými funkcionalitami, čo výber tej správnej tašky budúcim mamičkám a oteckom často komplikuje.

Náš podrobný sprievodca prebaľovacími taškami vám objasní faktory, ktoré je potrebné zvážiť pri kúpe, aby ste si vybrali pre vás tú najlepšiu možnosť vhodnú pre Váš kočík.

 

Pred kúpou je potrebné opýtať sa, na aké účely má prebaľovacia taška slúžiť. V závislosti od vášho životného štýlu alebo dokonca počtu detí môžu niektorí rodičia potrebovať väčšiu tašku. Iní si zase vystačia s menšou verziou, pričom niektoré funkcie ani nevyužijú. Niektoré mamičky dokonca používajú naše prebaľovacie tašky ako kabelky.

 

Kto bude tašku používať

Vzhľadom k tomu, že dizajn prebaľovacích tašiek začína u cestovných tašiek až po tie, ktoré sa podobajú na peňaženky, sa najprv rozhodnite, kto bude túto tašku používať. Ak ju plánujú nosiť obaja rodičia, môže byť vhodná nenápadná neutrálna tmavšia farba, napríklad čierna, sivá alebo hnedá. Ak vám to rozpočet dovoľuje, prečo si nekúpiť dve tašky, jednu pre mamičku a jednu pre otecka. Otecko si tak bude svoje vychádzky sebavedomo užívať a možno sa bude aj sám núkať. :)

 

Pre koľko detí?

Ak majú rodičia dve alebo viac detí, je potrebné vyberať z priestranných prebaľovacích tašiek, pretože do tašky musíte zmestiť nie len plienky, ale aj občerstvenie a náhradné oblečenie pre staršie deti. Veľmi veľká taška však nie je vždy tou najlepšou voľbou, pretože ak je preplnená, bude vám praktický pomocník skôr na oštaru ako na pomoc.

 

Akčnosť mamičky

Tiež je dôležité zvážiť pri kúpe tašky váš zvyčajný priebeh týždňa. Pre rodičov, ktorí sú často na cestách, alebo sú mimo domu, je pohodlné mať väčšiu tašku, do ktorej nabalíte viac základných potrieb, aj viac plienok. Pre tých, ktorí sú menej aktívni alebo zvyčajne absolvujú menšie prechádzky kočíkom, môže stačiť menší prebaľovací organizér, do ktorého dáte dve plienky a utierky.

 

Dojčenie alebo látkovanie

Či je vaše bábätko dojčené alebo používate látkové plienky, to taktiež ovplyvní výber tašky na kočík. Ak je dieťa výlučne dojčené, rodičia nebudú potrebovať prebaľovaciu tašku s množstvom vreciek na fľaše a zabalenie umelého mlieka. Čo sa týka látkových plienok, tie sú oveľa objemnejšie ako ich jednorazový náprotivok, takže rodičia budú musieť podľa toho plánovať a hľadať tašku so širším vnútrom a tiež samostatné uzatvárateľné vrecko na použité plienky. Látková plienka automaticky nevyžaduje väčšiu tašku, len je potrebné myslieť aj na jej špecifiká.

 

Štýly prebaľovacej tašky

 

Ak hovoríme o štýle prebaľovacej tašky, nemáme samozrejme na mysli, či je to štýl moderný, alebo konzervatívny. Vo všeobecnosti však môžeme rozlišovať štyri druhy prebaľovacích tašiek, z ktorej každá nesie svoje výhody. 

Prebaľovací batoh

podobá sa na bežný batoh, avšak ukrýva v sebe špeciálne vrecká a priehradky pre potreby dieťatka. Prebaľovací batoh rovnomerne rozdeľuje hmotnosť do ramien, a tak sa nosí pohodlne. S batohom máte navyše voľné ruky a môžete sa plne venovať drobcovi.

Babymel prebaľovací batoh

Brašna

Vyzerá ako taška na počítač s veľkým vyklápacím predným vreckom a jedným popruhom, čím je možné nosiť ju cez rameno alebo hrudník, aby sa znížila záťaž na plece. Nakoľko pôsobí mužskejšie, je obľúbená aj u oteckov.

 

Prebaľovacia taška satchel wave grey

 

Taška vzhľadom nákupnej tašky

Pripomína kabelku s rúčkami a prípadne s menším popruhom, takže ju môže mamička nosiť v ruke, na ramene, cez hrudník alebo na kočíku. Obľúbený dizajn je dostupný v rôznych módnych vzorov a je veľmi praktický.

Prebaľovacia taška ku kočiku evie fruity floral dot

 

Prebaľovací organizér

organizér je vynikajúci na krátke prechádzky kočíkom, nezaberá veľa miesta, máte v ňom všetko poruke a skrýva v sebe aj púzdro na plienky, ktoré mamičky rady používajú aj ako peňaženku. :o)

 

Prebaľovacia taška Babymel stroller organizer navy stripe

 

Ak premýšľate, či všetky tieto tašky je možné pripnúť o váš kočík, odpoveď je áno. Všetky majú zabudovaný špeciálny patent, bočné úchyty na suchý zips, ktorým jednoducho prilepíte tašku o madlo kočíka. Výsledkom je prebaľovacia taška pevne pripojená ku kočíku a Vaše voľné ruky upriamené na starostlivosť o dieťatko.

 

úchytky tašky na kočík

 

 

 

Ako sa starať o prebaľovaciu tašku

 

Čistenie prebaľovacej tašky zvnútra

 

Všetky naše tašky majú vo vnútri vodeodolný poťah, čo znamená, že nevyžadujú špeciálne ošetrovanie a je možné ich čistiť hocikde za pochodu. Neutrálne farby, ktoré značka Babymel používa, vám umožnia ľahko nájsť veci vo vreckách. Kde to je... no kde som to zas dala... kuk, chmat chmat aaaa.... tu je to!!! V priebehu mikro sekundy. No možno preháňame, ale určite to dáte do pol minúty. :) Ak chcete vyčistiť Babymel prebaľovaciu podložku, jednoducho ju očistite pomocou navlhčenej handričky alebo hubky krúživým pohybom a nechajte prirodzene vyschnúť.

UPOZORNENIE: Nevkladajte tašku Babymel do pračky, vyhýbajte sa úplnému ponoreniu tašky do vody a nepoužívajte prosím žiadne chemické výrobky.

 

Čistenie vonkajšej strany tašky

 

Tašky Babymel sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov odolných voči vode. Z času na čas môže nastať prirodzené opotrebenie z používania, kedy Babymel taška potrebuje jednoducho vyčistiť. Postupujte podľa nasledovných krokov, aby ste svojej taške navrátili späť jej pôvodný vzhľad.

 

1. Na odstránenie povrchových nečistôt utierajte vlhkou handričkou alebo hubkou (nie však príliš mokrou, pretože by to mohlo spôsobiť fľaky od vody). Handričku, ktorou utierate nečistoty, preplachujte, aby ste zabránili šíreniu nečistôt.

2. Vezmite prosím na vedomie, že neodporúčame čistiť kožený vak s vodou.

3. Pomocou špongie alebo handričky naneste malé množstvo jemného mydla na nenápadnú časť tašky, aby ste vyskúšali, či vaše mydlo nebude zanechávať na taške fľaky. Následne nechajte prirodzene vyschnúť.

4. Akonáhle môžete vylúčiť, žeby vaše mydlo spôsobovalo škvrny, opatrne očistite zvyšok tašky mäkkou špongiou alebo handrou. Nenamáčajte ani neponárajte tašku do vody.

5. Odstráňte prebytočnú vlhkosť pomocou suchej, čistej utierky.

 

6. Nechajte prebaľovaciu tašku úplne vyschnúť na dobre vetranom mieste. Nikdy nepoužívajte umelé teplo na sušenie tašky, pretože to môže spôsobiť trvalé poškodenie. Vždy je potrebné nechať akékoľvek rozliatie vody prirodzene vysušiť. Mokrú tašku nepoužívajte. 

Hlavným cieľom prebaľovacích tašiek (okrem toho, aby vyzerali dokonale štýlovo!) je organizácia. Každá taška je bohatá na vrecká a úložný priestor, aby všetko malo svoje mieste a bolo ľahko prístupné. Pomohli sme Vám vybrať tú správnu tašku?

 

Zdenka

www.babybelly.sk

Publikované: piatok, 05.01.2018

« SPÄŤ

Diskusia

Meno:

Váš príspevok:

Opíšte kód Opíšte kód