Zvoliť si správnu veľkosť v tehotenstve nie je veda

Zvyčajne okolo 5. mesiaca tehotenstva je bruško natoľko veľké, že sa tehotná žena začína obzerať po pohodlnejšom oblečení. Ak ste sa dostali do štádia, kedy vás už bežné oblečenie veľmi tlačí, je čas zameniť ho za niečo pohodlnejšie - oblečenie pre tehotné :) Lenže ako si vybrať tú správnu veľkosť? My vám poradíme.

Tehotenské veľkosti oblečenia

Tehotenské veľkosti zodpovedajú bežnej konfekčnej veľkosti. To znamená, ak je vaša normálna veľkosť 36-tka, budete si z tehotenského oblečenia takisto vyberať veľkosť 36. To isté platí v písmenkových veľkostiach. Ak ste mali pred tehotenstvom číslo S, s vysokou pravdepodobnosťou sa budete pri nákupoch orientovať na túto veľkosť.

 

Tehotenské rifle

 Rifle na traky Dungarees stone wash

Kupujete si tehotenské rifle?

 Keď si vyberáte tehotenské rifle, tieto rifle sú zvyčajne označené anglickým číslovaním, napríklad 28. Je to vyjadrenie obvodu pásu v inčoch, z čoho je možné vypočitať veľkosť v centimetroch 2,5 násobkom. Samozrejme, Váš pás už asi nemá veľkosť 28, ale návrhári tehotenskej módy maximálne zohľadňujú túto skutočnosť, možno aj preto, aby ste neboli pri nakupovaní znechutené, o koľko ste sa „zväčšili“. :)

 

tehotenské tričko s pásikmitehotenské tričko srdiečka   tehotenské tričko zelené   tehotenské tričko s elastanom

 Tehotenské tričká s elastanom

 

A čo ďalšie tehotenské oblečenie?

Aj tu však platí pravidlo. Ak ste počas prvých piatich mesiacov pribrali viac ako 10kg, je potrebné zvoliť si o jedno čislo vyššiu tehotenskú veľkosť. Kupovať bežné dámske šaty väčšie o jedno alebo dve čísla ako alternatívu k tehotenskému oblečeniu, teda ako keby ste normálne priberali, je na pováženie. Tieto kúsky Vám nebudú sedieť ani na ramenách, ani na bokoch a veru nebudú vám ani lichotiť tak, ako prispôsobivé tehotenské oblečenie. Oblečenie pre tehotné využíva elastické úpletové materiály, v ktorých sa tehotná žena cíti skutočne komfortne. Najlepšie prekvapenie prichádza po pôrode, ked zistíte, že vďaka pružnej látke môžete svoje obľúbené tehotenské šaty nosiť aj naďalej. Väčšie dámske oblečenie by poputovalo do skrine alebo kamarátke.

Kompletný sprievodca veľkosťami oblečenia

Tak milé tehuľky, pomohli sme Vám objasniť túto tému? Zanechajte nám prosím Váš komentár nižšie, budeme sa tešiť!

 

Zdenka

https://plus.google.com/106885698555553684286?rel=author

 

Publikované: utorok, 17.10.2017

« SPÄŤ

Diskusia

Meno:

Váš príspevok:

Opíšte kód Opíšte kód
Janka
Ja sa chcem opytať že keď nosim celkost 44 a som začiatok 6tt aku velkost nosiť či bodla toho ako priberiem po 5mesiaci