Ako myslieť pozitívne aj počas tehotenstva?

Tehotenstvo je obdobie, v ktorom si s nami zvýšená hladina hormónov robí, čo chce, a naše emócie sa môžu zmeniť na dosť nepredvídateľné. Niektoré ženy zistia, že sa v tehotenstve cítia veľmi pokojné a spokojne, zatiaľ čo iné úvádzajú, že sa z nich stali náladové a nevrlé bytosti.

Prečítajte si nižšie niekoľko tipov na udržanie pozitívnej nálady aj počas tehotenstva.

 

 

Buďte k sebe láskavé

Pochopte, že to sú hormonálne a telesné zmeny, ktoré majú vplyv na vaše nálady, a že to prejde. Ak sa ocitnete v situácii, že ste nepríjemná na ľudí, dlho sa tým nezaoberajte, odpustite si a už sa k tomu nevracajte. 


Odpúšťajte druhým 

niektorí ľudia vám budú dávať otravné rady, pričom sa vám len budú snažiť pomôcť. Uvedomte si, že to myslia úprimne a poďakujte im za ich záujem. Nikde nie je napísané, že sa dobre mienených rád budete držať, ak s nimi nie ste stotožnená. 

 

Ignorujte hororové príbehy

Len preto, že susedkinho priateľa neter mala ťažký pôrod, to automaticky neznamená, že vás čaká to isté. Vašou úlohou je zabezpečiť si dobrú lekársku starostlivosť a byť vopred pripravená na prípad, keď to na vás príde. Ak ostanete pokojná, tiež vám to pomôže lepšie zvládnuť pôrod.

 

Fyzická aktivita

Cvičenie je dobré na pozdvihnutie nálady a udržanie zdravého tela. Môže vám tiež pomôcť pri príprave na pôrod. Tehotenská jóga je obzvlášť dobrá, pretože vám pomôže posilňiť telo a zároveň vytvorí duševnú rovnováhu. Chôdza, plávanie a iné anaeróbne typy cvičenia sú tiež vhodné. 

Meditujte

Pretože to môže pomôcť urovnať výkyvy nálad, posilniť imunitu, znížiť bolesť a zrelaxovať. Ak meditovanie nemáte rada, nájdite si chvíľku na krátku modlitbu, alebo precvičujte nejaké hlboké dýchanie a relaxačné cvičenia. 

 

Vypustite paru

Uvoľnite potlačované emócie, dobre si poplačte, ak to pomôže, veďte si denník, alebo sa obráťte na priateľa, v ktorom máte dôveru.

 

Smejte sa a bavte sa

Čo je lepšie ako dobrý smiech? Skúste sa pozrieť aj na zábavnú stránku tehotenstva, ak je to možné, strávte čas sledovaním vašich obľúbených kómedií a stretávajte sa čo najviac s pozivtívnymi ľuďmi! 

 

Čo ste robili v priebehu tehotenstva, aby sa cítili pozitívne? Podeľte sa s nami o svoje tipy a nechajte nám koment.

Vaša Zdenka

https://plus.google.com/106885698555553684286?rel=author

Zdroj: Babycentre.co.uk

Publikované: streda, 03.09.2014

« SPÄŤ

Diskusia

Meno:

Váš príspevok:

Opíšte kód Opíšte kód